In Amsterdam wordt gewerkt aan het grootste binnenstedelijke project van West-Europa! Op het OosterDoksEiland (ODE), gelegen tussen het IJ en de historische binnenstad van Amsterdam, wordt keihard gewerkt aan een dynamisch gebouw dat helemaal binnen deze tijd past! Hier komen wonen, werken en recreëren samen. Dit multifunctionele gebouw met maar liefst 2 parkeerlagen, een kantoorruimte van 11 verdiepingen hoog én een aparte woontoren wordt in 2022 opgeleverd. Van den Pol werkt binnen dit project aan diverse elektrotechnische disciplines.

Verteld vanuit:

Elektromonteur

 • Sales engineer

  Voordat dit enorme project daadwerkelijk van start ging, was onze sales engineer in 2016(!) al druk in de weer. Bij zo’n groot project is het belangrijk dat de wensen van de klant goed in beeld worden gebracht. Welke eisen stelt de opdrachtgever aan het gebouw? Welke installaties moeten er door Van den Pol geplaatst worden? En welke prijs past hierbij? Nadat onze sales engineer dit allemaal goed heeft afgestemd met de klant, kan de projectleider aan de slag!

 • Projectleider

  Nu is het de beurt aan onze projectleider. De projectleider heeft gedurende de bouw contact met de opdrachtgever en stemt af of de wensen van de klant nog steeds op de juiste manier worden nageleefd. Verandert er toch iets in de wensen van de klant? Dan zorgt de projectleider ervoor dat de juiste mensen op de hoogte zijn van de gewenste aanpassingen, zodat alles op rolletjes blijft lopen. De projectleider maakt de technische beslissingen en hakt belangrijke knopen door. Hij geeft leiding aan tekenaars, de werkvoorbereiders en de monteurs.

 • Tekenaar

  De tekenaars startten in 2018 met het ontwerpen en modelleren van de installaties die Van den Pol levert voor project ODE. Voor onze tekenaars is ODE een uitdagende klus. Het gaat hier om een dynamisch project met een grote omvang en een complex ontwerp met verschillende bestemmings-/gebruikstoepassingen. De tekenaars werken in Revit via de BIM-methode. Dit stelt hen in staat om inzichtelijk te hebben waar alle installaties lopen, zodat de installaties elkaar niet in de weg zitten. De tekenaars hebben wekelijks overleg met de onderaannemers om het BIM Collabs te bespreken.

 • Werkvoorbereiders

  De werkvoorbereiders zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van alle informatie. Zij zorgen ervoor dat alle materialen op het juiste moment op de juiste plek zijn, zodat er gewerkt kan worden! Je kunt je voorstellen dat dit een enorme logistieke uitdaging is, zeker omdat ODE een binnenstedelijk project is en de voorraad op de bouw beperkt is. De werkvoorbereiders houden nauw contact met de projectleider, zodat het overzicht goed bewaard blijft!

 • Eerste monteur & Elektromonteur

  De eerste monteur is het aanspreekpunt voor de aannemer en andere partijen op de bouwplaats. De eerste monteur is daar waar hij nodig is. Hij houdt in de gaten of de werkzaamheden goed vorderen en lost problemen op als dat nodig is. En natuurlijk is de eerste monteur niet de enige monteur! Alle andere monteurs die aanwezig zijn op de bouw, houden zich bezig met de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Iedere monteur werkt op zijn eigen niveau, en leerling-monteurs leren van de meer ervaren monteurs. Zo werken ze ieder aan hun eigen onderdeel, maar samen aan het grote geheel!

 • Werken als team

  Bij Van den Pol vinden we het belangrijk dat we de handen ineen slaan! Mooie projecten opleveren doen we samen. Ieder heeft zijn eigen rol en alle mensen die we in huis hebben, hebben hun eigen expertise. Dat levert prachtige eindresultaten op waarin ieders werk zichtbaar is. We kijken uit naar de oplevering van ODE in 2022!